Una petita història de l’Art.

70 Million by Hold your Horses.

Aquest vídeo ens serveix com a punt de partida per fer un seguiment del recorregut de la pintura al llarg dels segles.

Activitat:

Com a primera activitat, després d’observar amb atenció el video del principi, n’haureu d’escollir una de les seves moltes escenes (cada escena representa un quadre famós del llistat que trobareu el la presentació de més avall). Cerqueu la imatge de l’obra d’art referenciada (el quadre original) i amb l’aplicació mòbil “Color Harmony” feu-ne una fotografia per trobar la carta de colors.

Haureu d’intentar reproduir aquests colors amb els vostres llapis de colors, localitzar-los al “cercle cromàtic” i posar-los-hi un nom adient a cada un d’ells (el cercle cromàtic també us l’adjuntem a continuació).

Un cop haureu realitzat aquestes tasques d’anàlisi del “llenguatge visual” de l’obra, podeu dibuixar-ne una nova versió lliure, reinterpretada per vosaltres, geometritzada, fent servir exclusivament aquests colors que hem treballat i reforçant o fent més evident el seu esquema de composició.

A continuació us deixem uns exemples de reinterpretacions molt personals .

Escribiu una breu fitxa tècnica sobre l’obra d’art que hagueu escollit.

Desprès, analitzeu la composició d’aquesta obra d’art que heu escollit. Intenteu esbrinar si segueix algun patró linial, alguna estructura geomètrica oculta, alguna relació especialment ordenada, desordenada, dinàmica… (a sota us adjuntem un recordatori dels esquemes de composició més típics).

Situem les obres que hem vist en el vídeo d’aquesta unitat en la història de l’art occidental: Els estils artístics.

Anàlisi d’obres d’art: La Primavera.

Aquesta entrada ha esta publicada en Ens apropem a l'Art.. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.