Una petita història de l’Art.

70 Million by Hold your Horses.

Aquest vídeo ens serveix com a punt de partida per fer un seguiment del recorregut de la pintura al llarg dels segles.

Llistat de quadres

70-Million-by-Hold-Your-Horses

Activitat:

Com a primera activitat, després d’observar amb atenció el video del principi, n’haureu d’escollir una de les seves moltes escenes (cada escena representa un quadre famós del llistat que us adjuntem aquí dalt). Cerqueu la imatge de l’obra d’art referenciada (el quadre original) i amb l’aplicació mòbil “Color Harmony” feu-ne una fotografia per trobar la carta de colors.

Haureu d’intentar reproduir aquests colors amb els vostres llapis de colors, localitzar-los al “cercle cromàtic” i posar-los-hi un nom adient a cada un d’ells (el cercle cromàtic també us l’adjuntem a continuació). Feu-vos una graella plena de quadradets de 4×4 cm. i mostreu tota aquesta carta de colors que heu realitzat.

Desprès, analitzeu la composició d’aquesta obra d’art que heu escollit. Intenteu esbrinar si segueix algun patró linial, alguna estructura geomètrica oculta, alguna relació especialment ordenada, desordenada, dinàmica… (a sota us adjuntem un recordatori dels esquemes de composició més típics).

Un cop haureu realitzat aquestes tasques d’anàlisi del “llenguatge visual” de l’obra, heu de dibuixar-ne una nova versió lliure, reinterpretada per vosaltres, fent servir exclusivament aquests colors que hem treballat i reforçant o fent més evident el seu esquema de composició.

A continuació us deixem uns exemples .

Escribiu una breu fitxa sobre l’obra d’art que hagueu escollit.

Anàlisi d’obres d’art: La Primavera.

Situem les obres d’art en la història de l’art occidental: Els estils artístics.

ANEM UN PAS MÉS ENLLÀ: EL LLENGUATGE ABSTRACTE EN UN ARTISTA CONTEMPORANI

PROPOSTES DE TREBALL:

La tasca que us demanem en aquest projecte va més enllà de la mera reproducció, configuració o interpretació d’un mapa de la vostra localitat. Us demanem que aprofiteu aquesta activitat per a vincular el vostre treball als exemples dels artistes que us hem proposat. En la següent unitat “Significacions del color” trobareu més informació i se us convidarà a comparar la paleta de colors d’aquests dos artistes, així com el seu ús de la textura o el tractament de la forma en la seva obra.

El vostre mapa prendrà una dimensió més o menys artística en la mesura que definiu i apliqueu una paleta de colors concreta, sigueu capaços d’utilitzar un tipus de formes més geomètriques (i articulades…) o menys geomètriques i per tant més orgàniques (integrades…), fluïdes, etc, depenent d’allò que estigueu representant (cases, edificis, carrers, camps , boscos, …). El mural que elaborem té tot d’aspectes d’obra bidimensional, però alhora, incorpora un sentit tridimensional em base al collage i la textura dels seus materials. Això ens dona peu, també a l’experimentació amb tècniques i materials nous (esgrafiat, materials graficoplàstics diversos, collage, frottage, …). Penseu abans d’actuar. concreteu idees o aspectes que volgueu expressa a través de l’obra. El resultat pot acabar essent dipositari d’un alt contingut personal i artístic.

Aquesta entrada ha esta publicada en Ens apropem a l'Art.. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.