Il·lustració d’un conte: el Kamishibai.

De manera coordinada amb les matèries de l’àmbit lingüístic, aquest curs tornem a emprendre el projecte que anomenem “KAMISHIBAI”, el qual tracta de la il·lustració un petit conte que haureu inventat vosaltres, amb unes quantes làmines treballades individualment i en grup.

Els “kamishibai” eren històries i rondalles que s’explicaven al Japó tradicional per part d’uns personatges que voltaven pels pobles en una bicicleta, duent amb ells uns petit teatrets de fusta (anomenats “butai”), portàtils, amb els que muntaven una mena de representació per a explicar el conte a la canalla.

Avui en dia aquesta tradició continua, tot i que adaptada als temps moderns…

Abans de posar-nos a dibuixar les escenes d’un conte, repassarem unes quantes coses. Caldrà que practiquem una mica el dibuix de la figura humana i la creació de personatges. Caldrà fixar-se una mica en l’enquadrament i la composició de les imatges. Caldrà aplicar amb paciència les tècniques de dibuix a llapis, el color i les textures. Caldrà pensar en la representació de la profunditat espaial i el volum de les coses, dibuixar algunes ombres, etc…:

Ara fixem-nos en aquests aspectes visuals i en altres elements que podem treballar en les nostres làmines i vegem uns quants exemples de dibuixos fets per artistes i il·lustradors:

Recordeu tot el que sabeu sobre el color!!! Ara és l’hora d’aplicar-ho amb paciència i treball.

I comencem a dibuixar com autèntics il·lustradors!

Aquesta entrada s'ha publicat en 1r ESO, General i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.