Tot allò que anem aprenent a fer mitjançant la pràctica del dibuix pot ésser aplicat a l’estudi, l’aprenentatge, la comprensió i el gaudi del nostre entorn físic, tant si ens fixem en l’entorn natural (que ens envolta i ens acull) com si ens fixem en l’entorn artificial que hem construït. Tots els enfocaments del dibuix (el dibuix artístic, el dibuix tècnic o linial… ) ens seràn útils per a aquesta fi.
Mireu aquests diuixos que representen troncs i branques d’arbres…
La següent presentació i proposta s’endinsa una mica més en aquest tema, tot i observant la geometria oculta de les flors, o cercant l’aplicació experimental i quotidiana de tot de formes i traçats geomètrics a casa nostra, en els nostres objectes i la nostra cultura més propera (cliqueu en aquest l’enllaç).
https://drive.google.com/file/d/1o4EQpLKzPIICck7Uduem2hzSdcQdnrlR/view?usp=sharing –Qüestions de geometria natural
Treballem una mica, ara, els efectes que produeixen els diversos tipus de SIMETRIA: La simetria axial (o lateral) i la simetria central (o radial).
De tota manera, el veritable potencial de la simetria, apareix quan s’aplica de manera creativa, generant formes i moviments geomètrics molt atractius, rítmics, harmònics, que poden concretar-se en un objecte o capturar-se amb una fotografia o un vídeo com aquests.
El nostre cos, igual que el cos de la immensa majoria d’essers vius de la terra inclou el principi de la simetria.
Heather Hansen // Richard Street Studio commission from Heather Hansen on Vimeo.