Qüestions de geometria natural

Tot allò que anem aprenent a fer mitjançant la pràctica del dibuix pot ésser aplicat a l’estudi, l’aprenentatge, la comprensió i el gaudi del nostre entorn físic, tant si ens fixem en l’entorn natural (que ens envolta i ens acull) com si ens fixem en l’entorn artificial que hem construït. Tots els enfocaments del dibuix (el dibuix artístic, el dibuix tècnic o linial… ) ens seràn útils per a aquesta fi.

La següent presentació i proposta s’endinsa una mica més en aquest tema, tot i observant la geometria oculta de les flors, o cercant l’aplicació experimental i quotidiana de tot de formes i traçats geomètrics a casa nostra, en els nostres objectes i la nostra cultura més propera (cliqueu en aquest l’enllaç).

https://drive.google.com/file/d/1CHC5BmsQVVc361KJNSaM7g6mAKHBLDPz/view?usp=drivesdk

Treballem una mica, ara, els efectes que produeixen els diversos tipus de SIMETRIA: La simetria axial (o lateral) i la simetria central (o radial).

A partir de la idea de la simetria axial podem crear imatges molt boniques i interessants. En aquest vídeo en veureu una aplicació artística molt senzilla. La tècnica que s’utilitza és una mena d’estampació amb colors témpera o acrílics.

D’una manera bastant semblant es fan obres més complexes. Sovint, aquest tipus d’imatges “estampades” se’n diuen “monotips”.

La simetria, però, és una repetició d’un element que implica una variació de la seva posició. Es tracta d’un moviment que ens acaba donant una imatge amb la mateixa forma però en sentit oposat o de vegades girat, capgirat, etc…

De tota manera, el veritable potencial de la simetria, apareix quan s’aplica de manera creativa, generant formes i moviments geomètrics molt atractius, rítmics, harmònics, que poden concretar-se en un objecte o capturar-se amb una fotografia o un vídeo com aquests.

Heather Hansen // Richard Street Studio commission from Heather Hansen on Vimeo.

Aquesta entrada s'ha publicat en 1r ESO, General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.