Els ingredients d’un bon plat

Quan dibuixem sobre un paper o pintem un dibuix qualsevol fem servir, sense ni adonar-nos, una sèrie de marques, traços, figures i colors que hem anat aprenent des que erem petits.

Ara, arriba el moment de començar a fer-nos ben conscients de tot això.

Tots aquests recursos que utilitzem per a crear els nostres dibuixos i imatges es classifiquen sota el nom general d’ ELEMENTS DEL LLENGUATGE VISUAL.

Per a comprendre-ho bé podeu imaginar que aquests “elements visuals” són com els ingredients d’una recepta de cuina, els quals, ben aplicats i ben treballats produeixen com a resultat una menja exquisida!!

En la següent presentació veureu uns esquemes i diversos exemples que serveixen per a classificar i reflexionar sobre el que significa cada element visual i, també, per a veure’n alguns efectes de la seva combinació en la realitat artística.

La presentació anterior et demana que facis alguns exercicis:

1- Trobar i fotografiar 3 PUNTS i 3 LÍNIES fixes i en moviment en la realitat del teu entorn quotidià.

2- Trobar el “punt de fuga” i la “línia d’horitzó” (i també la línia de terra) a partir d’una imatge donada. (Aquest exercici és una introducció al coneixement de la perpectiva cònica frontal d’un sol punt de fuga).

També us demanarem, en aquesta unitat, que trobeu i fotografieu plats culinaris que demostrin l’ús artístic dels mateixos elements visuals que haurem estudiat.

Anem una mica més enllà. Vegem uns quants aspectes importants que ens ajudaran a encarar el nostre treball de dibuix.

Aquesta entrada s'ha publicat en 1r ESO, General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.