Projectes -IV

Tot el que fem, exposem i discutim a les nostres sessions d’educació visual i plàstica està encaminat a fer-nos més competents en les nostres capacitats d’interpretar de manera crítica la realitat visual que ens envolta. Igualment, el nostre procés d’aprenentatge ens ha d’ajudar a plantejar-nos reptes que ens obliguin a posar en pràctica i exercir les nostres capacitats creatives, de disseny i elaboració de productes visuals mínimament responsables.

Aquí veiem alguns dels projectes que us anem plantejant:

EL LLENGUATGE VISUAL D’UN ARTISTA CONTEMPORANI:

Cada curs triem un artista contemporani i ens endinsem en el seu llenguatge visual, en la seva forma de presentar la seva obra i d’expressar-se.

JULIE MEHRETU

RASHID JONSON

MARK BRADFORD

AMINAH LYNN ROBINSON

INTERVENCIONS EN L’ESPAI DE L’INSTITUT

PROJECTES DECORACIÓ / INTERVENCIÓ EN L’ESPAI :

LA COLUMNA DE TRAJÀ // DONES DE CIÈNCIA:

En aquest projecte es treballaran continguts curriculars de diverses unitats d’aquest curs. Es combinaran en un muntatge artístic al vestíbul de l’institut, a través d’una creació inspirada en la Columna de Trajà romana i d’una obra reivindicativa sobre els valors de les dones, dones que s’han dedicat a diversos camps de la ciència i de l’art al llarg de la història recent del nostre país. Així celebrarem també la Setmana de la Ciència al nostre institut.

PROJECTE “FRISOS”

ESCENARI DE MOLLET:

La tasca que us demanem en aquest projecte va més enllà de la mera reproducció, configuració o interpretació d’un mapa de la vostra localitat. Us demanem que aprofiteu aquesta activitat per a vincular el vostre treball als exemples dels artistes que us hem proposat. En la següent unitat “Significacions del color” trobareu més informació i se us convidarà a comparar la paleta de colors d’aquests dos artistes, així com el seu ús de la textura o el tractament de la forma en la seva obra.

El vostre mapa prendrà una dimensió més o menys artística en la mesura que definiu i apliqueu una paleta de colors concreta, sigueu capaços d’utilitzar un tipus de formes més geomètriques (i articulades…) o menys geomètriques i per tant més orgàniques (integrades…), fluïdes, etc, depenent d’allò que estigueu representant (cases, edificis, carrers, camps , boscos, …). El mural que elaborem té tot d’aspectes d’obra bidimensional, però alhora, incorpora un sentit tridimensional em base al collage i la textura dels seus materials. Això ens dona peu, també a l’experimentació amb tècniques i materials nous (esgrafiat, materials graficoplàstics diversos, collage, frottage, …). Penseu abans d’actuar. concreteu idees o aspectes que vulgueu expressa a través de l’obra. El resultat pot acabar essent dipositari d’un alt contingut personal i artístic.

DECORACIÓ FESTA DE GRADUACIÓ:

Festa-graduacio4rt-2022-23-Proposta-a-partir-de-lobra-artistica-de-Lonnie-Holley

PROJECTE TATLIN: una intervenció escultòrica geomètrica.

CARNESTOLTES / ESCENA TEATRAL.

PROJECTE CREACIÓ DE MÀSCARES: Les màscares teatrals gregues.

CONCURS DE DIBUIX SANT JORDI

Aquesta entrada s'ha publicat en 4t ESO, Disseny (4t ESO) i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.