Anàlisi del llenguatge i dels productes visuals.

Estem envoltats d’imatges i productes visuals, rebem infinitat de missatges a través de les imatges i d’aquests productes. Cal que sapiguem respondre-hi críticament.

Analitzeu ara vosaltres un producte visual de publicitat que us aparegui al vostre mòbil, o en altres entorns de la vostra activitat digital. Feu-ne una petita presentació responent les preguntes que hem plantejat en els exemples que hem vist a classe. Oferiu el vostre parer crític sobre els mètodes i els objectius que s’han utilitzat per a fer-vos espectadors (o consumidors) d’aquest anunci.

El llenguatge visual amb què cada artista s’expressa pot anar canviant de forma i de registre al llarg de la seva vida. Les formes, els missatges, les expressions evolucionen amb el transcurs del temps, amb els canvis que pateix el context i amb la vivència íntima de cada persona.

Vegem-ne un exemple aquí:

Trieu una de les obres que heu vist en la presentació anterior o alguna altra de semblant i feu l’exercici següent:

  1. Poseu-vos per parelles. Un company vostre s’asseurà en front de vosaltres, a la vostra mateixa taula. Prendrà un paper i un llapis. Vosaltres heu de continuar estant asseguts normalment, mirant la pissarra o la pantalla. El vostre company haurà quedat d’esquenes a la pissarra o pantalla.
  2. Projecteu l’obra d’art a la pissarra. Vosaltres la podeu observar clarament, però el vostre company no.
  3. Expliqueu-li al vostre company tot allò que veieu en el quadre, què hi ha, on es situa, com és, etc..
  4. El vostre company, d’esquenes a la pissarra haurà d’anar dibuixant tot allò que li expliqueu, a mesura que ho aneu describint. Això durarà uns 5 minuts aproximadament.
  5. Un cop acabada l’experiència, mostreu els dibuixos, comentem-los entre tots i valorem aquest treball. Després intercanvieu posicions i repetiu l’experiment amb una altra obra d’art.

L’art contemporani accepta infinites formes d’expressió. Vegeu el fantàstic treball d’Aminah Brenda Lynn Robinson:

Entreu, si sentiu curiositat, al lloc web d’Aminah Brenda Lynn robinson. Hi ha, fins i tot un aplicatiu per crear el vostre propi treball artístic.

http://www.aminahsworld.org/

La Retòrica visual

Aquesta entrada s'ha publicat en 4t ESO, General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.