Sé dibuixar?

Aquests primers dies de curs realitzarem uns quants exercicis que ens ajudaran a veure que tots nosaltres SABEM DIBUIXAR, encara que, de vegades, no ens surtin els dibuixos com nosaltres volem.

“DIBUIXAR” vol dir “Guixar”, “Traçar”, “Marcar” i “Representar coses”, sobre un paper o sobre una altra superfície, física o virtual. Tots nosaltres sabem fer guixots, traçar una lletra o unes formes simples. Tots nosaltres “dibuixem”.

El que aprendrem durant tota aqueta etapa de l’ESO serà: com millorar i controlar aquesta capacitat de dibuix. Com perdre la por a dibuixar. Adquirirem consciència de la importància de valorar el nostre propi traç, la nostra pròpia manera de “dibuixar” i “representar”, aprendrem tècniques i sistemes de dibuix. També aprendrem a “Acolorir” i “Pintar” els dibuixos. I , sobretot, aprendrem a mirar els dibuixos, les imatges i les representacions d’una manera nova, com ho fan els artistes, els científics o els dissenyadors.

Comencem! Anem a crear un dibuix a partir de la nostra pròpia signatura o escribint ben gros el nostre nom!:

Treballarem, en el següent exercici, a partir d’un petit fragment d’una història. Un cop haguem llegit bé el text, farem un dibuix lliure per a il·lustrar la imatge que ens hagi succerit. Seguiu les indicacions del vostre professor, si necessiteu més ajuda.

La darrera proposta d’aquesta unitat tracta de demostrar la capacitat que tenen les imatges de suggerir idees, històries, emocions i records.

Vegeu aquesta petita presentació i seguiu les instruccions que us donarà el/la vostre/-a professor/-a.

Aquesta entrada s'ha publicat en 1r ESO, Elements del pla, General, Propostes inicials i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.