El disseny- Definició de disseny – La forma i la funció

DEFINICIÓ DE DISSENY (Referint-nos al disseny industrial)

El disseny és una activitat professional pluridisciplinària basada fonamentalment en aspectes tècnics i creatius. El principal objectiu és crear productes que siguin funcionals i estètics i que es puguin produir en sèrie.

Les produccions artesanes no es consideren pròpies del camp del disseny. Només es reconeix com a producte dissenyat el que ha estat realitzat industrialment, és a dir, amb la utilització de maquinària construïda per a la fabricació en sèrie i pensant en la seva comercialització en massa amb el cost mínim.

FORMA I FUNCIÓ DELS OBJECTES

En el disseny és important aconseguir l’adequació de la forma del producte a la seva funció. Per fer-ho, els productes dissenyats han de ser ergonòmics, es a dir adaptats a la forma, a les característiques físiques i als moviments de les persones. A més, la forma dels productes ha de quedar supeditada a les qualitats següents: rendibilitat, sostenibilitat, estètica i correspondència entre els aspectes tècnics i materials.

La forma és el conjunt de qualitats físiques visibles, que per exemple, poden fer un objecte més atractiu. Aquestes característiques poden ser luxoses, però poc funcionals.

La funció és l’objectiu que ha d’acomplir aquest disseny. La seva utilitat.

Aquestes característiques poden anar unides, o una de les dues pot prendre més protagonisme que l’altra.

PRINCIPIS DE COMPOSICIÓ EN EL DISSENY GRÀFIC

Per a una formació molt més completa consulteu l’obra de Wucius Wong

ELEMENTS I COMPOSICIÓ EN L’ART ABSTRACTE

ESTRUCTURES TRIDIMENSIONALS DE DISSENY MODULAR

Aquesta entrada s'ha publicat en Disseny (4t ESO) i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.