Estampació amb monotip.

Vegeu el següent vídeo per a entendre una mica com funciona la tècnica artística del “monotip”. Aquest procés es pot dur a terme de diverses maneres. Nosaltres en practicarem una de ben senzilla:

  • 1- Damunt d’un paper d’estrassa, d’un paper plastificat o d’una làmina de plàstic dibuixeu un personatge de manera lliure, sense por. Dibuixeu-lo directament amb pinzell i una mica de pintura de tèmpera (no poseu massa pintura ni massa aigualida. Convé que us vagi quedant una capa de pintura d’un o 1,5 mil·límetres de gruix aproximadament, pastosa i humida).
  • 2- Heu de pintar tota la figura amb els colors que vulgueu, treballant bastant de pressa.
  • 3- Abans que la pintura s’assequi, poseu-hi amb molt de compte, al damunt, un full de paper de dibuix de bona qualitat (millor si és una mica gruixut, com una cartolina).
  • 4- Feu una mica de pressió sobre aquest paper (si teniu rodet l’hi podeu passar per damunt), de maner que la figura pintada quedi estampada sobre el paper de dibuix.
  • 5- Retireu amb compte el paper de dibuix i deixeu-lo assecar bé. Ja teniu el “monotip” fet. Un cop sec, aquest dibuix pot acabar-se amb altres tècniques gràfiques, repassant les línies, afegint color, textura, etc… amb retoladors, tinta, ceres, colors…

Per a inspirar-vos o poder copiar alguna imatge i fer aquest exercici us n’he posades aquí uns quantes:

Aquesta entrada s'ha publicat en 1r ESO, Color, Elements del pla i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.