La forma geomètrica i la forma geometritzada

GEOMETRITZACIÓ-reducció-a-la-forma-geomètrica.

ELS VOLUMS GEOMÈTRICS REGULARS

TETRAEDRE, CUB, OCTAEDRE, DODECAEDRE i ICOSAEDRE

EL COS HUMÀ GEOMETRITZAT

Les formes orgàniques del cos humà es poden descompondre en multitud de petits fragments, als quals podem atribuir alhora una forma geomètrica simple. Aquest procés, però, ha de començar amb una comprensió clara i ben definida de les proporcions generals de les parts d’una figura humana, seguint per exemple els cànons clàssics que parteixen d’un “mòdul” quadrat que té les dimensions de l’altura del cap. Segons aquesta concepció, la figura humana sencera medeix aproximadament “8 caps d’altura x 2 caps d’amplada“.

Un cop hem après a determinar correctament les proporcions canòniques de la figura humana podem realitzar tota mena d’exercicis creatius, ja sigui en un sentit de dibuix “realista” o bé en altres sentits més abstractes o buscant efectes de deformació concrets. En les imatges anteriors veieu exemples de l’il·lustrador contemporani Robbie Shilstone. (https://www.instagram.com/shilstone_arts/)

Molts artistes reconeguts centren part de la seva expressió artística en aquest treball de geometrització de les formes.

J.M Subirachs

També el treball escultòric promou sovint aquesta conceptualització de les formes orgàniques, passant per una primera aproximació geomètrica abans de resoldre del tot els volums de les figures.

Cap, Giovanni Civardi

El recurs de la geometrització de les formes naturals permet moltes vegades d’anar agafant experiència i agilitat de representació de temàtiques complexes, com és la figura, el retrat o el moviment, que després poden expressar-se artísticament amb molta llibertat.

Somni d’una nit d’estiu, Jaume Mach
Aquesta entrada s'ha publicat en 4t ESO, General i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.