Formes i figures geomètriques dins un cos “orgànic”

La figura humana, com la majoria de formes orgàniques i naturals, pot interpretar-se com una estructura que encaixa en una base geomètrica. En el procés d’entrenament de la nostra percepció, podem fer l’exercici de representar el cos amb línies rectes, poligonals, corbes controlades i regulars, simplificant la silueta i traduint els seus volums a poliedres coneguts de fàcil desenvolupament: cubs, piràmides, cons, cilindres, esferes…

https://ingridmoda.com/blog/les-formes-del-cos/

L’enorme potencialitat per generar formes que ens ofereix el cos humà deriva d’aquesta estructura i de la seva fabulosa capacitat de moviment. La combinació de tota aquesta quantitat de peces estructurals en les seves múltiples posicions crea una imatge complexa i infinitament suggerent.

Amb una mica de pràctica podem començar a imaginar tot un món de formes geomètriques i no-geomètriques que van apareixent i insinuant-se al voltant del cos i el moviment…

Fem un pas més i construïm representacions de parts del cos a partir de formes geomètriques tridimensionals i regulars:

Tetraedre, Cub, Octaedre, Dodecaedre, Icosaedre

El con i el cilindre són dues de les figures tridimensionals més interessants, alhora de geometritzar les formes orgàniques. En el següent enllaç trobareu informació i accés a materials molt útils per a aprende a dibuixar-les en perspectiva axonomètrica:

CON i CILINDRE

També aquest vídeo mostra molt clarament el procés gràfic de dibuix del cilindre en perspectiva.

POLIEDRES REGULARS

Aquesta entrada s'ha publicat en 3r ESO, 4t ESO, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.